Biarritz

Stranden på Biarritz – Guide til Sydvest Frankrig af Johanne Schack Flotte postkort i Biarritz – Guide til Sydvest Frankrig af Johanne Schack Natur og broer i Biarritz – Guide til Sydvest Frankrig af Johanne Schack Butik i Biarritz – Guide til Sydvest Frankrig af Johanne Schack Tapas i Biarritz – Guide til Sydvest Frankrig af Johanne Schack Gadeliv i Biarritz – Guide til Sydvest Frankrig af Johanne Schack

Hvordan er byen og hvad skal man se? 

Mens vi i Danmark går kolde tider i møde, kan min roadtrip-guide til Sydvest Frankrig måske skabe lidt sommer-nostalgi. Vi besøgte og boede i 6 vidt forskellige byer henover 10 dage. Vi havde derfor en aktiv ferie med kun 1-2 overnatninger pr. sted. Lad os begynde i Biarritz, hvortil vi kørte, efter at have fløjet til Bordeaux lufthavn og afhentet vores leje-bil. Biarritz ligger i regionen Pays-Basque tæt på Pyrenæerne og dermed Spanien. Jeg havde aldrig hørt om Biarritz før, og byen overraskede kun positivt. Den emmer af charme og liv, surfer-kultur og hippe vibes. I Biarritz skal du hoppe i de store bølger, kigge på fine butikker, gå en tur langs vandet – og på turen hen og se statuen “Rocher de la Vierge”, som er placeret på smukke klipper forbundet med metalbroer (metalbroerne er lavet af den samme, som lavede Eiffeltårnet – og her er også en smuk udsigt over byen!) og nyde noget god mad. 

Hvor skal du parkere? 

I Biarritz er der en del parkeringshuse. Vi oplevede dog, at de var propfyldte og svære at få plads i. Vi endte derfor med at holde lidt oppe i byen på en mindre gade. Det fungerede alletiders; til at betale og nem p-automat.

Hvor skal du spise? 

Vi spiste aftensmad på en restaurant ved navn Bar Jean. Her kan du få spansk-inspireret tapas og gode kolde øl. Restauranten ligger i et område med et væld af restauranter og barer samt et hyggeligt marked. Stemningen er derfor super god og livlig. Bagefter kan du nemt snuppe dig en dessert på markedet fx en sød Cannelés (en lille fransk kage fra Bordeux). Meget af maden i Biarritz er inspireret af den bastiske madkultur og derfor meget lækker.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *