Guide til Bornholm

Her kommer endnu en komplet guide – nemlig en guide til hvordan en uges tid på Bornholm kan se ud. Her vil du få inspiration til hvilke naturoplevelser du kan se, hvad du kan spise og hvilke steder du kan købe fine ting med hjem fra. Konceptet er det samme, hvis du har brug for at læse nærmere om de enkelte steder, kan du blot trykke på “læs mere her”, og så bliver du automatisk viderestillet til det specifikke indlæg.

ChristianshøjkroenDen gule kro er indbegrebet af idyl og ligger placeret i smukke naturrige omgivelser i form af det store skovområde Almindingen. Indretningen og stemningen er virkelig hyggelig, autentisk og samtidig meget gennemført (…) Maden var fuldkommen fantastisk, veltilberedt og lavet af gode råvarer. Man fik alt fra “Christiansøpigenssild, bacon, surt, kartoffel, urte mayo” til “Tatar, ramsløg, asparges, brød” og kom altså godt omkring både fisk, kød, ost og dessert (og dertil fik man det lækreste nybagte brød).
Læs mere om Christianshøjkroen her

Bornholms IsmejeriEjerne af Bornholms Ismejeri er Vibeke Bengtson og Jonas Bohn, og i ismejeriet produceres både friske sorbeter og flødeis lavet på ubehandlet friskmalket bornholmsk mælk. Det er med til at give isen en god konsistens, og derudover er selve isen meget intens i smagen. Jeg kan virkelig anbefale deres lakrids is, deres vanilje is og ikke mindst deres meget lækre mocca-guf, som seriøst er et must, hvis de har det på menuen.
Læs mere om Bornholms Ismejeri her

NordlandetEn af de smukkeste og bedste restaurant-oplevelser jeg havde på Bornholm, var mit besøg på Nordlandet. For det første er Nordlandets location på Strandvejen i Allinge med udkig udover havet fuldkommen betagende og ovenud smuk. Lige så snart du træder ind i restauranten, har du panorama udsigt til havet, og dét i sammenspil med det rå interiør i form af træ og kig ud til køkkenet, er med til  at tage pusten fra dig allerede, inden du har smagt maden. På menukortet finder du 4 retter for 550,- heriblandt er eksempelvis rib-eye, lam, tartar, kammusling og baked alaska.
Læs mere om Nordlandet her

Lov I ListedLov I Listed er en keramik butik ejet af Susanne Glerup Lov og Torben Lov. De begge bor og arbejder i Listed, hvor de selv producerer, designer og glaserer keramikken, og i ny og næ står og sælger deres smukke keramik i deres lille butik. Kendetegnende for Torben og Susanne er en stor kærlighed til naturen, som især ses i farvevalget og strukturen på deres håndværk. Du kender måske allerede Lov I Listed fra det famøse ‘Kadeau’-stel, der som navnet røber, er produceret til Michelin restauranten Kadeau og lavet i samarbejde med folkene bag.
Læs mere om Lov I Listed her

KaramellerietHos Karamelleriet kan du få håndlavede flødekarameller i et hav af forskellige smage, heriblandt sød lakrids, chokolade, pebermynte eller selvfølgelig den traditionelle flødekaramel. Derudover fåes også karameller eller fudge med belgisk chokolade overtræk, hårde karameller kaldet klippestykker, som er inspireret af de bornholmske klipper og andre lækkerier. Min absolutte favoritkaramel er deres vanilje eller lakrids fudge, som uden tvivl er den bedste fudge, jeg har smagt.
Læs mere om Karamelleriet her

Bornholms NaturBornholm er jo et sandt vidunder, når det kommer til skøn natur: Omringet af hav, klipper, smukke huse, hvide strande, store skove og ikke mindst solskin – det er jo solskinsøen vi snakker om. Der er altså nok at komme efter, hvis du vil ud at opleve naturen i sig selv, og en gåtur hvor end du befinder dig på øen kan næsten være nok i sig selv, da det næsten alle steder føles som at bevæge sig rundt på en lille fredet oase. Men jeg vil ikke undlade at nævne et par steder, som var mine yndlings-natur-destinationer på turen.
Læs mere om Bornholms Natur her