Dodekalitten

Folder af Dodekalitten – Anbefaling af Johanne Schack Dodekalitten set udefra – Anbefaling af Johanne Schack 3 mænd i Dodekalitten – Anbefaling af Johanne Schack Skulptur af Dodekalitten – Anbefaling af Johanne Schack

Dodekalitten

Midt ude på en mark på Lolland ca. 2 timer væk fra København, finder du et storslået kunstværk – Dodekalitten. Dodekalitten (tolvsten på græsk) består på nuværende tidspunkt af 10 enorme stenstøtter, hvoraf toppen på 6 af dem er udhugget som forskellige ansigter. Kunstværket er stadig ikke færdiggjort, da værket i alt skal bestå af 12 skulpturer. De sidste stenstøtter er altså stadig under udarbejdelse, hvilket er en spændende proces at følge indtil færdiggørelsen i 2025. Thomas Kadziola er billedhuggeren bag, og beskriver selv ansigterne som “livets tolv indsigter”, der er skabt som afspejling af, hvor han selv befinder sig i sit eget liv. Udover de smukke stenskulpturer består Dodekalitten også af en lydinstallation lavet af Wayne Siegel, som spilles fra solopgang til solnedgang fra 12 forskellige højtalere. Lyden er elektronisk, inspireret af naturen og bliver b.la. påvirket af tidevandet i den nærliggende Kragenæs Havn. Derfor er musikken hele tiden i udvikling, og ligger op til forskellige oplevelser af værket. Om det er værd at køre hen og se? Ja det synes jeg i den grad det er! Et totalt gennemført og opsigtsvækkende stykke kunst placeret i naturskønne fredede omgivelser – ikke noget man finder hvor som helst.

Hvor?

P-plads på Kragenæs Havn
4943 Torrig, Lolland

Andet?

https://www.dodekalit.dk/

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *