Saint-Émilion

Udsigt udover Saint-Émilion – Guide til Sydvest Frankrig af Johanne Schack Vinbutik i Saint-Émilion – Guide til Sydvest Frankrig af Johanne Schack Burrata og tomat i Saint-Émilion – Guide til Sydvest Frankrig af Johanne Schack Lille gade i Saint-Émilion – Guide til Sydvest Frankrig af Johanne Schack Macarons i Saint-Émilion – Guide til Sydvest Frankrig af Johanne Schack Restaurant i Saint-Émilion – Guide til Sydvest Frankrig af Johanne Schack Bøf Bearnaise i Saint-Émilion – Guide til Sydvest Frankrig af Johanne Schack Baggård i Saint-Émilion – Guide til Sydvest Frankrig af Johanne Schack

Hvordan er byen og hvad skal man se? 

Næstsidste stop på vores rejse i Sydvest Frankrig var byen og vindistriktet Saint-Émilion, hvor vi havde én overnatning. Som du måske kan fornemme på billederne, er Saint-Émilion en vanvittig smuk middelalderby. Byen er omringet af vinmarker, og vin er nu også omdrejningspunktet i Saint-Émilion. Byen kom endda på UNESCO-verdensarvsliste for dets smukke historisk velbevarede vindyrknings-landskab. Gaderne er fyldt med vin-forretninger, og er du vild med vin, vil du elske byen. Dog behøver du ikke være en vin-entusiast, for at elske Saint-Émilion. Byen er yndig og smuk, og jeg kan ikke anbefale dig andet end at slentre rundt på gaderne, nyde udsigten og spise noget god mad – med et glas vin til, selvfølgelig.

Hvor skal du parkere?

Byen er kringlet med små gader, men der er dog et par gode parkeringsområder i byen. Her er det forholdvis nemt at få parkering, da mange af byens gæster blot er på et dags-besøg.

Hvor skal du spise? 

Der er mange hyggelige spisesteder i Saint-Émilion. Vi spiste på en restaurant ved navn L’Envers du Décor (se ovenstående billeder). Her fik vi fantastisk vin og lækker fransk mad. På menuen fåes klassiske franske retter så som; tartar, bøf bearnaise og charcuterie. Derudover har de også mange gode desserter. Restauranten er flot indrettet, og har en meget hyggelig baggård, hvor du kan nyde din aftensmad. Saint-Émilion er også kendt for deres macarons (en fransk lille kage). Jeg kan derfor anbefale dig at prøve macarons hos Canelés Baillardran.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *