Beynac-et-Cazenac

Huset vi boede i i Beynac-et-Cazenac – Guide til Sydvest Frankrig af Johanne Schack

Selve byen i Beynac-et-Cazenac – Guide til Sydvest Frankrig af Johanne Schack Morgenmad i Beynac-et-Cazenac – Guide til Sydvest Frankrig af Johanne Schack Udsigt i Beynac-et-Cazenac – Guide til Sydvest Frankrig af Johanne Schack Snørklede gader i Beynac-et-Cazenac – Guide til Sydvest Frankrig af Johanne Schack

Luftballoner i Beynac-et-Cazenac – Guide til Sydvest Frankrig af Johanne Schack

Hvordan er byen og hvad skal man se? 

Beynac-et-Cazenac er en fuldstændig fantastisk lille bitte gemt perle i Dordogne- området i Sydvest Frankrig. Den er billedskøn og næsten ikke til at sætte ord på (billederne siger næsten sig selv). Når du er i byen, skal du gå turen op til Chateau de Beynac og se slottet. Det er værd at betale indgang, da slottet er rigtig fint og har en smuk udsigt udover floden. Jeg kan også anbefale at leje kanoer og sejle en tur på floden. Her sejlede vi 13 km, hvilket passede perfekt og var en super sjov og flot tur.  Det er også hyggeligt at besøge nogle af nabobyerne (fx. Sarlat-la-Canéda), og se lidt af området.
Vi boede på La Source (se ovenstående billeder), som er et vidunderligt bed and breakfast drevet af et dansk par. Vores ophold på La Source var uforglemmeligt. Stedet ligger helt eminent og har en meget smuk udsigt udover byen og naturen – både fra terrassen og fra værelserne. Huset emmer af Frankrig, og indretningen er gennemført. Parret der driver stedet, er simpelthen så gæstfrie, hjælpsomme og søde. Og morgenmaden som du kan tilkøbe, er simpelthen så vildt lækker og overdådig. Jeg kan kun anbefale alle at bo på La Source, da det er helt specielt.

Hvor skal du parkere?

Den lille by har en lidt større parkeringsplads, og hvis du vælger at bo på La Source, er der privat parkering oppe ved huset.

Hvor skal du spise? 

Der er ikke særlig mange restauranter i Beynac-et-Cazenac. Men en af restauranterne er meget anbefalelsesværdig. Den hedder La Petite Tonnelle, og skal besøges, når du er i byen. Her sidder du i hyggelige omgivelser, og får ægte fransk mad i autentiske franske omgivelser. Vi fik tre retter; terrine, confit de canard (som er en specialitet i området) og klassisk crème brûlée. Maden var formidabel og blev nydt med god vin fra området.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *