Taormina

Udsigt over vandt i Taormina - Guide til Sicilien af Johanne Schack Gågaden i Taormina - Guide til Sicilien af Johanne Schack Granita i Taormina - Guide til Sicilien af Johanne Schack Kirken i Taormina - Guide til Sicilien af Johanne Schack

Isola Bella nær Taormina - Guide til Sicilien af Johanne Schack

Hvordan er byen og hvad skal man se? 

Til slut på vores rejse til Sicilien havde vi to overnatninger i den kendte by Taormina. Her er der tale om en lille by højt placeret oppe i bjergene med en helt fantastisk udsigt over vandet. Taormina er meget velbesøgt, men det passede os perfekt at afslutte ferien i en by fyldt med liv. I Taormina skal du gå op ad den hyggelige hovedgade Corso Umberto, gå på opdagelse på en af sidegaderne og spise aftensmad, tage svævebanen til Isola Bella og sidst men ikke mindst nyde udsigten udover Etna og vandet fra pladsen ved kirken Chiesa di San Giuseppe.

Hvor skal du parkere? 

Det er utrolig snævert og nærmest umuligt at køre rundt i Taormina. Derfor kan jeg klart anbefale dig at parkere i Parcheggio Lumbi som ligger lige inden du kører ind i byen. Parkeringshuset er sikkert og nemt, og herfra er der gratis shuttlebus til og fra byen.

Hvor skal du spise? 

Da Cristina: Autentisk italiensk spisested med hjemmelavet pizza slices og arancini. Sidstnævnt en siciliansk specialitet, som mest af alt minder om friteret risotto. Skal prøves! Alt maden bliver lavet lige foran øjnene på dig.

Osteria da Rita: Gigantiske lækre billige pastaretter til ingen penge. Meget hyggelig placering.

Osteria Santa Domenica: Lidt finere og dyrere italiensk spisested med mad af høj kvalitet. Igen super hyggelig placering.

Bam Bar: Granita i lange baner og i alverdens smage! Så smagfuldt og perfekt ovenpå en varm dag, eller efter en god omgang pasta til aftensmad.

Franco Winebar: Godt sted at spise frokost. Kold lemonade og “bedstemors lasagne” eller panini kan noget!

Hvor skal du tage på stranden? 

Nær Taormina ligger der en smuk lille ø ved navn Isola Bella (nederste billede). Her kan du nyde det klare vand, læse en god bog og beundre øen. Vandet er dejlig koldt, men havbunden er fyldt med sten. Derfor kan det anbefales at bade med klipklappere. Du kommer ned til øen fra Taormina med en svævebane, og derefter skal du gå ned af en lang trappe. Det er ihvertfald hele turen værd, og en sjov oplevelse.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *