Noto

Smuk trappe i Noto - Anbefaling af Johanne Schack Smuk plads i Noto - Anbefaling af Johanne Schack Café Sicilia granita i Noto - Anbefaling af Johanne Schack Skøn gade i Noto - Anbefaling af Johanne Schack Mandelgranita i Noto - Anbefaling af Johanne Schack Trappe i baggård i Noto - Anbefaling af Johanne Schack Yndig gade i Noto - Anbefaling af Johanne Schack

Hvordan er byen og hvad skal man se? 

Faktisk var Noto ikke en by vi boede i, men en by vi valgte at besøge på vej videre til vores næste stop. Noto er en rigtig klassisk historisk italiensk by, der ligger højt og har en fantastisk udsigt. Byen er rolig og emmer virkelig af den der helt rigtige ægte autentiske italienske følelse. Når du besøger Noto skal du se deres smukke dekorerede trapper, gå en tur på hovedgaden Corso Vittorio Emanuele, besøge den smukke plads ved katedralen og spise verdens bedste granita og is på Caffè Sicilia – som er hele besøget værd.

Hvor skal du parkere? 

Vi parkerede på Parcheggio Centrale, som ligger lige i udkanten af byen og stadig i perfekt gåafstand til hovedgaden. Billigt og nemt.

Hvor skal du spise? 

Caffè Sicilia: Jeg vil nøjes med at tippe jer om Caffè Sicilia, ikke kun fordi det var det eneste sted vi besøgte i Noto, men også fordi det virkelig er et sted du skal besøge. En af grundende til vi besøgte Noto var faktisk Caffè Sicilia. Og en madnørd som mig var ellevild. Du har måske hørt om Caffè Sicilia i serien Chef’s Table på Netflix. Her kan du komme bagom facaden og høre om hele Caffè Sicilias historie. Du møder også Corrado Assenza og ser hvordan han nøje udvælger de aller bedste lokale sicilianske råvarer og arbejder med dem. Derudover bliver Sicilien portrætteret på smukkeste vis. Afsnittet er virkelig værd at se inden du besøger Caffè Sicilia og ikke mindst Sicilien. Assenza er fjerde generation der kører Caffè Sicilia videre, og her får du den bedste is du nogensinde har smagt. Udover fortryllende god is, skal du også spise Granita Con Brioche, som er en siciliansk specialitet. Den fåes ikke bedre end hos Caffè Sicilia. Granita er halvfrosset is og minder faktisk lidt om slushice. Oftest spiser sicilianerne det med enten citron- eller mandel-smag, og dertil en sød brioche bolle med sukker, som du skal dyppe i din granita. Det lyder specielt, men det er så lækkert og forfriskende. Mange sicilianere spiser også dette til morgenmad. Så ja igen: Caffè Sicilia slog benene væk under mig! Prøv deres mandel-granita med brioche – og også deres jordbær sorbet og basilikum sorbet i en brioche. Noget af det bedste jeg nogensinde har smagt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *