Ortigia

Panorama udsigt i Ortigia – Anbefaling af Johanne Schack Aftenliv i Ortigia – Anbefaling af Johanne Schack Smukt vand i Ortigia – Anbefaling af Johanne Schack

Lanterner om aftenen i Ortigia – Anbefaling af Johanne Schack Hyggelig restaurant i Ortigia – Anbefaling af Johanne Schack Pasta med skaldyr i Ortigia – Anbefaling af Johanne Schack

Smuk strand nær Ortigia – Anbefaling af Johanne Schack Cannoli i Ortigia – Anbefaling af Johanne Schack

Hvordan er byen og hvad skal man se? 

Det første sted ud af de 5 steder jeg vil anbefale på Sicilien er Ortigia. Ortigia er en fantastisk lille ø, som hører til byen Siracusa. Her kan du nemt bruge et par dage. Vi brugte dagen på at køre til vandet og brugte aftenen i selve Ortigia. Ortigia er fyldt med lækre restauranter og små butikker. Derudover er byen billedskøn og opbygget af lyse historiske bygninger og små snørklede gader. Brug aftnerne på at udforske byen, spise pasta, nyde aften-is på Piazza Duomo ved domkirken, se solnedgang ved Fonte Aretusa og mærke den gode stemning. Vi elskede virkelig Ortigia!

Hvor skal du parkere? 

Da selve byen ikke er særlig stor, og primært indeholder små gader, er det bedst at holde lige i udkanten af øen. Parcheggio Talete er et sikkert og overskueligt parkeringshus, og koster 15€ pr. døgn. Her kan du nemt parkere bilen, og stadig gå til dit overnatningssted, da byen ikke er større. Gør dig selv den tjeneste og kør helt ned i bunden af parkeringhuset og ind ad bummen til højre. Det første sted på højre hånd drives nemlig af et andet parkeringsselskab, hvor både p-automat og priser er meget meget forvirrende.

Hvor skal du spise? 

Viola Bakery: En lille bager – perfekt til morgenkaffe og croissanter.

Viola Espresso Bar: Moderne kaffe sted. Her kan du få god granita, kaffe og crossainter.

Angelina Panini Siciliani: Klassiske italienske sandwiches – gode til frokost.

Caseificio Borderi: På markedet laver en ældre italiensk herre store sandwiches af de friskeste råvarer. De er drøn gode, og hele oplevelsen er så autentisk og italiensk. Et must try.

Sicilia in Tavola: Virkelig virkelig god pasta og den hyggeligste placering.

Pizzeria Schiticchio: Lækre pizzaer og kolde moretti øl, igen virkelig hyggelig placering.

Gelateria Gusto: Byens bedste is. Punktum.

Hvor skal du tage på stranden? 

Vi besøgte både Fontane Bianche og Arenella. Begge strande ligger forholdvis tæt på Ortigia, og tager max 30 minutter at køre til. Da Fontane Bianche er den mest omtalte strand, er den også meget proppet i højsæsonen. Vi var derfor gladere for Arenella, da der var lidt mere plads. Begge strande kan dog anbefales, og vandet er skønt og smukt, hvor end du tager hen. Der er mulighed for at leje (dyre) strandstole og parasoller både på Fontane Bianche og Arenella, men vi brugte blot håndklæder og egen parasol, som var helt perfekt. Psst! Det er gratis at holde på sidegader og lignende, så gør hellere det, end at tage den første parkeringsplads du ser (hvor du skal betale).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *