Tirpitz

Tirpitz indgangsskilt – Anbefaling af Johanne Schack Guld på Tirpitz – Anbefaling af Johanne Schack Grønt armbånd på Tirpitz – Anbefaling af Johanne Schack Interaktiv udstilling på Tirpitz – Anbefaling af Johanne Schack Indgangen til bunkeren på Tirpitz – Anbefaling af Johanne Schack Tirpitz

Hvis du skal et visit til Sydvest Jylland, vil jeg klart anbefale dig at besøge museet Tirpitz. Bjarke Ingels er tegneren bag det smukke arkitektoniske museum, der virkelig skaber flotte rammer om de forskellige udstillinger. Hele museet er bygget i klitterne, og er opbygget omkring en stor kanonbunker, som stammer tilbage fra Anden Verdenskrig. Du kan få lov at gå rundt inde i den mørke autentiske bunker, hvilket er super spændende og ualmindeligt. Udover at besøge Tirpitz-bunkeren, er der også andre faste udstillinger; beretninger fra Anden Verdenskrig og udstillinger om rav og 20.000 års vestkysthistorie. Det kan godt lyde lidt tungt, men museet har virkelig gjort sine udstillinger interaktive og moderne. Fx. finder du nærmest ikke nogen tekster, men går og lytter til en såkaldt lyd-guide, med en lille individuel “fjernbetjening”. På den måde får du en masse viden, gode fortællinger og en rigtig fin indlevelse i de forskellige udstillinger. Midt i en udstilling fremvises pludseligt ud af det blå en oplevelsesfilm, som dækker vægge og loft med virkelig gode lydeffekter.En fantastisk oplevelse. Alt i alt er Tirpitz helt 100% et besøg værd, og egner sig til alle aldre både børn som voksne.

Hvor?

Tirpitzvej 1, 6857 Blåvand

Hvornår?

Man-søn: 10.00-17.00

Andet?

https://vardemuseerne.dk/museum/tirpitz/

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *