Oplevelser

I forhold til hvad man skal se i NYC, får I her lige et par tips til nogle seværdigheder og steder, som jeg selv synes er super herlige. Det er selvfølgelig kun et lille udpluk, og jeg vil såmænd sige, at det at gå rundt i byen og se de forskellige områder, er den bedste oplevelse i sig selv – der får man virkelig forskellighederne i områderne at se, samt en god helhedsoplevelse af hele byen. Hvis du skal besøge mange museér, er det en god idé at købe et New York Pass (der findes et hav forskellige) hjemmefra – så kan du både springe køen over og spare nogle penge.

WEST 4TH STREET COURTS

Basketball Min kærestes must-see var helt sikkert “The Cage” som West 4th street basketballbanen også bliver kaldt. Denne basketballbane er helt sikkert den sejeste, som vi overhovedet så. Der er virkelig meget aktivitet, og spillerne giver sig fuldt ud. Vi endte med at stå der i hele 2 timer, da de forskellige kampe var så spændende, og selve stemningen var total autentisk og meget “amerikansk”. Det siges også at man sommetider kan få tidligere og nuværende NBA spillere at se på og omkring banen. Hvorfor ikke kigge forbi, når du får gratis underholdning i form af de sejeste basketballspillere!

Hvor?
6th Ave & W 3rd St, New York, NY 10014 (lige ved West Fourth Street–Washington Square metrostationen)

MOMA

Moma MoMa er et virkelig stort og fint kunstmuseum i New York, der tager udgangspunkt i moderne kunst. På nuværende tidspunkt består deres kollektion af næsten 200.000 forskellige værker. Deres udstillinger er hele tiden varierende med forskellige kunstnere, og kunsten kan derfor også være alt fra installationskunst til mere “traditionelle” malerier – og en masse andet. MoMa har også en virkelig lækker og stor museumsbutik, hvor der fås super mange lækre designting. Psst! Hvis du er til kunst, er Guggenheim også en rigtig smuk oplevelse, ikke mindst arkitektonisk.

Hvor?
11 West 53 Street, New York, NY 10019
Hvornår?
Man-søn: 10.30-17.30 (åbent til kl. 21.00 tors-lør indtil d. 2 september)
Andet?
https://www.moma.org

THE HIGH LINE

High Line The High Line er en meget yndig gåtur, hvor man går fra Manhattans West Side og hele vejen ned til Meatpacking District. Jeg synes det mest optimale er at gå “oppefra og ned”, da man så ender i Meatpacking, som har super mange lækre restauranter og butikker, eks. Warby Parker (læs mere her). The High Line er oprindeligt en gammel togbane, hvor man nu kan gå og se NYC fra en helt ny vinkel, da man er hævet et godt stykke oppe over jorden. Gåturen er virkelig betagende og smuk, og selve togbanen er moderniseret og fyldt med planter, som passes af frivillige.

Hvor?
Fra W 34th St til Gansevoort St
Hvornår?
Man-søn: 7.00-19.00/22.00/23.00 (kommer an på hvilken måned – tjek hjemmeside for mere info)
Andet?
http://www.thehighline.org

AMERICAN MUSEUM OF NATURAL HISTORY

American History Museet som de fleste kender fra “Nat på Museet” ;)) Det naturhistoriske museum er et virkelig hyggeligt besøg og et essentielt sted at besøge, hvis man også har børn med på sin tur. Det skal dog siges, at man sagtens også kan gøre det alene som voksen. Museet er kolo-enormt og indeholder alt fra et hav af udstoppede dyr opdelt i forskellige sektioner, fossiler, dinosaurer og virkelig meget andet. Min yndlingsdel er deres spaceshows, hvor man får en lille film om rummet i en ret vild biograf, hvor man nærmest har en 4D oplevelse. Go go go!

Hvor?
Central Park West & 79th St, New York, NY 10024
Hvornår?
Man-søn: 10.00-17.45
Andet?
http://www.amnh.org

GROUND ZERO & 9/11 MEMORIAL MUSEUM 

9/11 memorial Ground Zero og 9/11 Memorial Museum er vitterligt et must, når du besøger NYC. Først og fremmest for at forstå og få mere indsigt i den tragedie, som er en del af USA’s historie, men også fordi stedet er virkelig rørende og giver rigtig meget at tænke over bagefter. Museet består af flere afdelinger og er altså ret stort og gennemarbejdet. Du kommer i løbet af dit besøg blandt andet til at høre om det selve terrorangrebet (opdelt i 3 dele: på 9/11, før 9/11 og efter 9/11) og til at se et minde-rum. Det er virkelig en hård oplevelse – men igen også meget lærerig og giver en masse stof til eftertanke.

Hvor?
180 Greenwich St, New York, NY 10007 (flere indgange forskellige steder)
Hvornår?
Museum: søn-tors: 9.00-20.00 (sidste mulighed for at komme ind er kl. 18.00) og fre-lør: 9.00-21.00 (sidste mulighed for at komme ind er kl. 19.00)
Andet?
https://www.911memorial.org

CENTRAL PARK 

Central Park Central Park er den største (3,4 km²) og mest besøgte park i NYC, og det er med god grund. Den består af fine søer, et hav af små snørklede stier, kæmpe grønne områder med træer og bedst af alt består den af en masse liv. Der er SÅ meget liv: folk der spiller instrumenter, maler, danser, træner, leger og en masse andet – og intet af det bliver der set underligt på. Der er en helt vildt skøn stemning. Men generelt er der simpelthen virkelig mange skønne parker i NYC, som skaber nogle virkelig fine åndehuller, hvor du kan sidde i timevis og kigge på folk. Jeg er personligt også rigtig stor fan af Washington Square Park (hvor vi sad og spiste rigtig meget takeaway), Union Square Park, Bryant Park og Madison Square Park.

Hvor?
I hjertet af Manhattan
Hvornår?
Man-søn: 6.00-1.00
Andet?
http://www.centralparknyc.org

ROCKEFELLER – TOP OF THE ROCK

Rockafeller Få en virkelig smuk og betagende udsigt udover NYC oppe fra Top Of The Rock – og der er næsten ikke så meget andet at sige. Det er virkelig smukt. Du kan både se udsigten indendørs og udendørs og i forskellige højdeniveauer. Der er selvfølgelig også Empire State Building som er et besøg værd, men jeg synes helt klart Rockefeller er det bedste at gøre om dagen, da du så har view udover hele Central Park. Så ville det være oplagt at besøge Empire om aftenen, så du også kunne se det smukke NYC i mørke.

Hvor?
30 Rockefeller Plaza, New York, NY 10111
Hvornår?
Man-søn: 8.00-00.00 (sidste elevator går op kl. 23.15 – tjek hjemmeside for mere info da åbningstider kan variere i ferier)
Andet?
https://www.topoftherocknyc.com

BROOKLYN BRIDGE

Brooklyn Bridge En tur over til Brooklyn er den perfekte dagstur i godt vejr. Broen er ca. 1,8 km lang og går fra hektiske Manhattan over til det mere stille og rolige Brooklyn. Som gående, løber eller cyklist befinder du dig oven på broen, hvor bilerne så kører nedenunder. Gå endelig langsomt over broen, og hold dig en masse stops, så du virkelig få udsigten og den flotte gamle bro at se. På Brooklyn Bridge har du en super flot udsigt over store dele af Manhattans skyline, og du kan også få et super smukt udsyn fra Brooklyn Heights Promenade, når du kommer over på Brooklyn. Hvis du ikke har lyst til at gå tilbage over broen, er det også muligt at tage metro til Manhattan. Brooklyn kunne få en guide helt for sig selv, da det virkelig er et fantastisk autentisk og smukt sted, men indtil videre må du selv gå på opdagelse ;))

Hvor?
Hvis du skal gå fra Manhattan til Brooklyn: Tag som udgangspunkt til City Hall Park og følg skiltene – på den måde finder du begyndelsen på overgangen for fodgængere.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *