God takeaway

Da min kæreste og jeg var i NYC, var vi rigtig heldige med vejret. Dét plus at vi som regel spiste en ret stor solid morgenmad, gjorde, at vi ofte tog noget takeaway enten til frokost eller aftensmad. Der findes jo et hav af parker at sidde i, så vi tog maden med og nød den udenfor. I parkerne er også altid helt vildt meget gang i den kontra fx i Danmark – så der er altid så meget sjovt at kigge på!

SWEETGREEN

Salater fra Sweetgreen anmeldt af Johanne Schack Den lækreste salatbiks i NYC er Sweetgreen. Her kan du få varme og kolde salater – både til vegetarer, glutenallergikere og kødspisere. Der findes forskellige, allerede sammensatte salater, hvoraf jeg virkelig kan anbefale deres Kale Ceasar, men du har også mulighed for at sammensætte din egen salat med alt, hvad hjertet begærer af lækre ingredienser. Butikkerne er virkelig gennemførte i stilen med et minimalistisk look, og du følger med, når din salat bliver lavet – alting er altså virkelig frisklavet.

Hvor?
311 Amsterdam Ave, New York, NY 10025 (Sweetgreen har masser af locations, men på nævnte location kan du passende også snuppe nogle cookies med fra Levain Bakery, som jeg har skrevet om her.)
Hvornår?
Man-søn: 10.30-22.00
Andet?
http://www.sweetgreen.com

TAÏM

Verdens bedste falafel sandwich anmeldt af Johanne Schack Hos Taïm finder du jordens BEDSTE falafel sandwich. Min kæreste og jeg var der endda 2 gange, da vi ikke kunne få nok af dem. Hos Taïm kan du få falafel- sandwiches, platter eller salater samt en række småretter og tilbehør. Der fåes tre forskellige slags falafel, hvoraf den der hedder “green” (som også er den traditionelle) var helt ekstremt lækker. Du bliver simpelthen nødt til at tage deres falafel-sandwich og sige “with everything plus feta”,  så får du dit bedste falafelmåltid nogensinde.
Menuen er vegetarisk og stort set også vegansk.

Hvor?
45 Spring St, New York, NY 10012 (Taïm har også én anden location)
Hvornår?
Man-søn: 11.00-22.00
Andet?
http://www.taimfalafel.com

WHOLEFOODS

Frugt Den økologiske supermarkedkæde Wholefoods er også et rigtig godt sted at finde takeaway.
Først og fremmest har de har super meget lækkert frisk frugt og grønt, som allerede er skiveskåret og derfor nemt at medbringe. Hylderne bugner af nemme og sunde snacks, som alle er perfekte til at tage med i farten. Men i supermarkederne er der også hele take-away områder, hvor du kan fylde en boks op med alverdens (!!) lækkerier både varme og kolde, og derefter betale for vægten. Generelt set har de store Wholefoods simpelthen så sindssygt mange lækre øko-varer, at du tror det er løgn.

Hvor?
95 East Houston St, New York, NY 10002 (Wholefoods har også andre locations)
Hvornår?
Man-søn: 8.00-23.00
Andet?
http://www.wholefoodsmarket.com

WASABI

Sushi Denne her sushi-kæde lærte jeg faktisk allerede at kende, da jeg besøgte London, men jeg besøgte den igen, da jeg var første gang i NYC, da den er virkelig lækker. Konceptet er meget enkelt: sushi’en er allerede lavet (virkelig virkelig frisk alligevel), og står klar henne på hylden – så du går såmænd bare hen og snupper den valgte box og betaler derefter. Du kan også sammensætte din egen sushi-box, og der er også andre muligheder end sushi, så som risretter, salater mm. Et lille tip er at tage sushi’en med hen i den hyggelige Bryant Park, som ligger lige om hjørnet.

Hvor?
561 7th Avenue, New York, NY 10018 (Wasabi har også andre locations)
Hvornår?
Man-søn: 9.30-23.30
Andet?
https://wasabi.uk.com/us/

CHIPOTLE

Chipotle Hvis du har lyst til mexicansk, men ikke har tid til at sætte dig ind på fx. Tacombi (som jeg har skrevet om her) så er Chipotle altså et rigtig godt alternativ. Hos Chipotle sælges der som sagt mexicansk mad baseret på gode råvarer. Du kan få burritos, forskellige typer tacos men også salater og burrito bowls. Jeg er personligt fan af deres bowls, som sådan set bare er en burrito serveret i en tallerken uden madpandekagen omkring, som du så spiser med bestik. Man kan selv vælge sammensætningen af kød, ris, bønner og topping. Måltidet smager herre godt og er virkelig mættende!

Hvor?
625 Broadway, New York, NY 10012 (Chipotle har også andre locations)
Hvornår?
Man-søn: 10.45-23.00
Andet?
https://www.chipotle.com

SCHNIPPERS

Schnippers burger og salat Min storebrors yndlings burger-kæde i NYC er pt. Schnippers, så da jeg var i byen første gang med ham og min mor, blev stedet besøgt en del, og derfor måtte jeg selvfølgelig også introducere det til min kæreste. De to brødre, som sammen har skabt Schnippers, formår nemlig i den grad at lave gode burgere (og cæsar salat). Der er så mange slags burgere: du kan få almindelige burgere som fx en klassisk cheeseburger, men også special burgere, hvor du blandt andet finder en burger med blå ost. Du kan også få salater, sandwiches, forskellige sides, tacos mm. MÉN burgerne kan ikke beskrives – de skal altså bare prøves!

Hvor?
620 8th Ave, New York, NY 10018 (Schnippers har også andre locations)
Hvornår?
Man-fre: 10.30-23.00 og lør-søn: 11.00-23.00
Andet?
http://www.schnippers.com

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *