Christianshøjkroen

Den gule kro Christianshøjkroen Bord Interiør Udpluk af retter Christianshøjkroen

Nu er vi endelig nået til min guide til Bornholm, med idéer til hvad man evt. kan besøge på en uges tid på Bornholm. Udover man selvfølgelig skal nyde den smukke natur (hvor jeg kommer med et par tips), læse bøger, løbe ture, spise sine yndlingsretter, slappe af og gøre alt det man holder af, er der altså et par steder, som er ekstremt anbefalelsesværdige – og som med garanti kun kan være med til at gøre din tur endnu bedre. Det første sted jeg vil anbefale dig at smutte forbi, er Christianshøjkroen. Den gule kro er indbegrebet af idyl. Den ligger placeret i smukke naturrige omgivelser i form af det store skovområde Almindingen. Indretningen og stemningen er virkelig hyggelig, autentisk og samtidig meget gennemført. Maden er bygget op omkring små lækre retter, som ligger til en pris af 95 kr. pr. servering til frokost. Jeg var der til en frokost-servering og valgte at få “hele molevitten”. En smagning af alle de 8 frokostretter til en helt vild pris på kun 415 kr. Maden var fuldkommen fantastisk, veltilberedt og lavet af gode råvarer. Man fik alt fra “Christiansøpigenssild, bacon, surt, kartoffel, urte mayo” til “Tatar, ramsløg, asparges, brød” og kom altså godt omkring både fisk, kød, ost og dessert (og dertil fik man det lækreste nybagte brød). Alle retterne var meget smukt anrettet og en fryd for øjet. Endnu et meget (!) fint initiativ omkring Christianshøjkroen er, at de har skabt arbejdspladser til en håndfuld udviklingshæmmede, som er med til at hjælpe til med diverse opgaver, og derved sætte et unikt præg på stedet. Man forstår ihvertfald sagtens, hvorfor Christianshøjkroen blev kåret som årets frokostrestaurant i 2015 af den danske spiseguide – både mht. maden og ånden bag.

Hvor?

Segenvej 48, 3720 Aakirkeby

Hvornår?

Man-søn: frokost fra 12.00-16.00 (køkkenet lukker kl. 15.00) og aftensmad fra kl. 18.00

Andet?

http://www.christianshojkroen.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *