ARoS

Boy på ARoS Billeder Lys installation Kunstværk Aros Århus

Det kommer nok ikke som den største overraskelse, at ARoS er et must see, når man er i Århus. Den ikoniske Boy og Olafur Eliassons rainbow panorama udsigt udover byen er delt utallige gange på de sociale medier og med god grund – men der er altså også en masse andre grunde til at besøge det smukke museum. ARoS’ forskellige værker og udstillinger er spredt over 10 etager, hvoraf der årligt findes 3-4 store internationale udstillinger og ydermere et antal mindre særudstillinger. Lige nu ses udstillinger som: ‘Den vilde, vovede og sene Willumsen’, ‘Jacob Kirkegaard – alt & intet’, ‘Human Nature – Kunst fra Samlingen’ og ‘No Man is an Island – The Satanic Verses’ hvor mange af ARoS’ ikoniske værker og samlinger fremføres i  en ny sammensætning. Her kan du eksempelvis se Andy Warhol, Rose Eken og Bjørn Nørgaard. Generelt er ARoS eminente til at skabe en super god sammenhæng i de forskellige udstillinger. Der skabes eksempelvis en tilknytning mellem værkerne til selve rummets maling på væggene. Dette ses både i Willumsen-udstillingen med de kontrastfyldte farver på væggene, og i Human Nature-udstillingen, hvor rummet indrammes af farver. Dette virkemiddel giver en fantastisk helhedsoplevelse. Der er super meget at se på ARoS, så der kan snildt bruges et par timer på at gå rundt og nyde kunsten – men sørg for at få at få set Human Nature, en virkelig fin udstilling som var min personlige favorit, og ikke mindst ARoS største installation – den fantastiske farverige Valkyrie Rán som hænger gennem hele  bygningen og som man ikke kan undgå at se. Du finder også en café, en food hall og ikke mindst en lækker museumsbutik på ARoS.

Hvor?

Aros Allé 2, 8000 Aarhus C

Hvornår?

Mandag: lukket, tirs-søn: 10.00-17.00 pånær onsdag hvor der er åbent helt til 22.00.

Andet?

http://www.aros.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *